Guide: vælg det rette køleskab

I dag findes der et kæmpe udvalg af køleskabe, og som følge af den rivende teknologiske udvikling kan de også mere og mere. Som forbruger kan det være svært at overskue de mange muligheder og beslutte hvilket køleskab, der skal erstatte det gamle. Derfor er der her listet et række aspekter op, som man bør overveje, når man er på jagt efter et nyt køleskab til hjemmet.

Type

For det første skal man tage stilling til, hvilken type køleskab der passer bedst ind i køkkenet.
Hvis man ønsker et køkken med et stilrent udtryk, kan man med fordel vælge et integreret køleskab. Her monteres en køkkenlåge på køleskabets front, så den går i ét med resten af køkkenets overflader.
Man kan også vælge et fritstående køleskab, der – som navnet antyder – kan placeres hvor som helst, fordi der både er front- og sidebeklædning. Således er man ikke så afhængig af at integrere skabet med køkkenets andre elementer, men kan placere det, der hvor det står mest praktisk.

Størrelse og kapacitet

Når man har besluttet, om køleskabet skal være fritstående eller integreret, er næste skridt at overveje skabets størrelse. Store familier og husstande med mange beboere har typisk brug for køleskabe med en stor kapacitet. Her kan et amerikanerkøleskab, altså et køleskab med to skabe, være en oplagt mulighed. Heri er der masser af plads, og man skal ikke kæmpe for at få plads til alle madvarerne. Modsat er et lille køleskab oftest mere end rigeligt til en husstand med en eller to beboere.

Energiforbrug

En tredje ting, der også bør have betydning for den endelige beslutning, er køleskabets energiforbrug. Det er tændt døgnet rundt hele året, og derfor er der ingen grund til, at det bruger mere energi end højst nødvendigt. Alle køleskabet er energimærket – A+++ er det mest energibesparende og G er mindst energibesparende. Et energibesparende køleskab er ofte dyrere, men på den lange bane er der mange penge at spare ved at vælge det frem for et billigere og mindre miljøvenligt et. Elregningen er nemlig væsentlig mindre, og prisdifferencen tjenes derfor relativt hurtigt hjem.

Ekstra funktioner

I dag har mange køleskabe også ekstra funktioner, der kan være med til at tilføje lidt luksus til hverdagen. Man kan for eksempel få modeller med indbygget vinkøler eller isterningemaskine. Nogle køleskabe kan endda selv regulere temperaturen, så de enkelte madvarer opbevares på optimal vis og dermed holder så længe som muligt.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *