Gode råd til at indrette dit køkken

Køkkenet er et af hjemmets vigtigste rum, da det er der man opholder sig en stor del af dagen – både for at kokkerere en lækker omgang aftensmad, smøre børnenes madpakker og spise en hurtig morgenmad, inden man skal ud ad døren. Derfor er det særligt vigtigt at det er indrettet på en måde, som er både flot og praktisk, sådan at man synes om at være i rummet, samt så det er så nemt som muligt at benytte. Her får du nogle gode tips til at indrette dit køkken.

Vær bevidst om størrelse, farver og lys

Det kan være essentielt at tænke over, hvordan man ønsker at hele rummet generelt skal fremstå, når man træder ind i det – derfor skal du tænke grundigt over størrelsen på dit køkken, lysindfaldet fra vinduerne samt de farver du vælger at indrette med. Har du for eksempel et sort drømmekøkken i tankerne, kan det være en god idé også at overveje de andre farver i rummet, samt størrelsen på rummet, da et sort køkken ofte kan syne mindre end rummet egentlig er. Et stort rum kan ofte godt tåle mange forskellige farver, hvorimod man ofte er bedre stillet ved at dekorere et relativt lille køkken med meget lyse farver, da det derved kan syne større og mere rummeligt

Placér dine køkkenredskaber taktisk

Det kan blive meget irriterende og upraktisk i længden, hvis dine gryder og pander er i den modsatte side af komfuret, eller hvis dine knive er langt væk fra skærebrætterne. Sørg for at tænke over, hvor du placerer de forskellige køkkenredskaber i forhold til, hvad du skal bruge dem til. Dette kan gøre at du altid har redskaberne lige ved hånden, når du skal bruge dem, samt at du og din familie ikke konstant skal gå udenom hinanden, når I er flere der befinder jer i køkkenet.