Der er mange forskellige redskaber, der er nødvendige for madlavningen, i hvert fald hvis du vil give dig selv de bedste chancer for at madlavningen skal blive en succes. Dine køkkenknive er dog klart nogle af de vigtigste redskaber, da der er mange fødevarer, du ikke kan arbejde med, hvis du ikke har de rigtige knive til det. Der findes flere forskellige slags knive, og det kan godt være svært at finde rundt i, hvilke der er nødvendige, og hvilke der bare kan klassificeres som bonusudstyr.
En lille, skarp kniv til grøntsager o.l.
Når du arbejder med små, fine grøntsager, kan det godt være en ulempe, hvis din kniv er alt for stor. Det gør grøntsagen svær at arbejde med, og det kan godt være farligt, da kniven har større chance for at glide. Ved at bruge en mindre kniv får du mere kontrol over arbejdet – det gør arbejdet lettere, samtidigt med at sikkerheden øges.
Større kniv til arbejde med kød
Skal du arbejde med større stykker kød, er det som regel ikke nok med den lille kniv, du bruger til grøntsager. Det er simpelthen for svært at styre, og det tager utroligt lang tid at skære igennem kødet, hvis kniven ikke er stor nok. Leder du efter gode køkkenknive, så shop professionelle køkkenknive her. Den store køkkenkniv kan naturligvis ikke kun bruges til kød, men her er den bare meget oplagt!
Brødkniven
Du kan nok ikke helt komme uden om at arbejde med brød i køkkenet, om det så bare er en bolle til børnenes madpakke. Men skal du skære brød, er det altid lettest med en brødkniv – den er jo lavet præcis til at skære i brød. Udover det bliver resultatet også på denne måde meget flottere, hvis brødet nu skal bruges til servering til gæster.