Forny dit hus med en flot altan

En altan indbyder i høj grad til samvær og hygge, og den tilbyder i bund og grund et ekstra rum til at nyde hverdagen i. Man kan således nemt forestille sig de idylliske sommeraftener på altanen med lækker mad og hyggelige spil. Foruden at være en væsentlig økonomisk investering i dit hus, kan en altan også give din bolig et tydeligt æstetisk løft. En altan er en stor investering, så derfor er der en række forhold, som du bør være opmærksom på i forbindelse med altanprojektet.

 

Forarbejdet

En ny altan lyder skønt, men før du kaster dig ud i projektet, er der et par ting, du lige skal sørge for at undersøge. Allerførst skal du kigge i de kommunale lokalplaner for dit boligområde. Her kan der i værste fald stå, at opsætning af altaner er forbudt. Hvis det dog ikke er tilfældet, skal du dernæst undersøge, om husets konstruktion kan holde til en ny altan, der tilfører en del ekstra vægt. Det kræver et par grundige beregninger. Desuden er der et par juriske forhold, der ikke kan ignoreres, da en altanopsætning kræver en byggetilladelse. Byggereglementet opstiller en række forskellige regler, der bl.a. omhandler krav til værn og gelænder samt indbliksgener. Det kan vise sig at være en god idé, hvis du søger rådgivning hos professionelle ingeniører, som kan hjælpe dig med både de matematiske og juridiske aspekter. Har du brug for et mindre lån til at realisere dine altandrømme, kan du bl.a. tjekke Kassekreditten.dk ud for forskellige lånetilbud.

 

Altanovervejelser

I første omgang bør du overveje altanens visuelle stil, herunder de anvendte materialer, således at der er overensstemmelse med husets oprindelige arkitektur. Det er vigtigt for det visuelle indtryk, at det passer sammen. Materialerne til altangulvet veksler som udgangspunkt mellem træ og beton. Trægulvet vil for de fleste føles lidt varmere end betongulvet, og det tager sig tit lidt flottere ud. Det kræver til gengæld også mere vedligeholdelse end betongulvet, som dog skal tjekkes efter revner med jævne mellemrum. Det er også ganske hensigtsmæssigt, hvis du gør dig nogle tanker om altanens påtænkte brug for at finde den rette størrelse til den, således at den opfylder dine behov. Du bør også overveje vejret, i form af sol, skygge og vind, med henblik på den ønskede placering af altanen. Muligheden for eventuelle gener, eksempelvis i form af støj, bør du også være opmærksom på.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *