3 hacks til sommerliv på altanen

Denne sommer slår alle rekorder, og det gode vejr er kommet for at blive. Derfor er det med at udnytte varmen og sollyset så meget som muligt. Hvis du har en altan, er du nok en af de næstheldigste. Det allerfedeste er naturligvis at have en have, men man kommer også langt med en altan – og så er den nemmere at holde. Her giver vi dig et par tips til, hvordan du får mest muligt ud af din altan, så den bliver den perfekte ramme om din sommer.

Et legetelt til børnene

Legetelte er et fantastisk legeredskab, som kan bruges både ude og inde. Hvis du har børn, er et legetelt derfor også oplagt til altanen. Det skærmer børnene fra solen, samtidig med at det giver plads til fantasifuld leg.

Legetelte fås med diverse forskellige farver og mønstre, og der er noget for enhver smag. Teltet kan også sagtens fungere som en dekorativ tilføjelse til altanen, som også giver lidt skygge til dig. Afhængigt af størrelsen på altanen kan teltet stå ude hele tiden eller pakkes væk, når børnene ikke bruger det.

Sammenklappeligt bord

Et must på enhver altan er et bord, som er monteret på gelænderet, og som kan klappes ned. Det fylder absolut ingenting, når det er klappet ned. Til gengæld er det enormt nyttigt, når det er klappet op. Samtidig er der ingen bordben, som stjæler gulvplads. Du skal dog være opmærksom på, at der ikke kan sidde mere end 1-2 personer ved sådan et bord.

Du kan sagtens lave og montere bordet selv. Du skal blot sørge for, at det bliver holdt ordentligt fast, når det er slået op. Ellers risikerer du et kæmpe rod, når aftensmaden falder på gulvet.

En minikøkkenhave

Der er en grund til, at man kalder dem altankasser. De små fikse kasser, som både kan rumme flotte blomster og nærende grøntsager er geniale på en altan. Med sådan et par stykker monteret rundt på altanens kant kan du både dyrke krydderurter og deciderede grøntsager, som kan supplere de daglige indkøb.

Det giver en fornemmelse af at have en dejlig have, og kan man så næsten ønske sig mere? Det er samtidig nemt at holde de små kasser fri for ukrudt, og der er masser af plads til dine yndlingsafgrøder. Hvis du ikke er til at dyrke dine egne grøntsager, kan kasserne sagtens fyldes med dekorative blomster. De skærmer samtidig altanen lidt af fra omverdenen, så du får lidt mere privatliv.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *