Få naturen ind i dit hjem – brug de rigtige materialer og farver

Det er blevet en trend at trække naturen mere og mere ind i hjemmet. Det hænger sammen med, at vi gør mere for at passe på os selv og komme i balance. Naturen har netop den effekt på mennesket, for når vi ser og hører på naturen, slapper vi mennesker mere af, og det er godt for helbredet. Der er mange skridt, du kan tage for at få naturen og den rolige følelse ind i dit hjem, og det handler både om materialer og farver.

Naturmaterialer – naturligvis

Hvis du gerne vil have følelsen af at være mere i ét med naturen, er det naturmaterialer, du skal have indenfor. Det kan være i større eller mindre grad, du kan gøre dette. Hvis du eksempelvis skal have nyt køkken, kan du få låger af træ, som for eksempel ikke er i højglans. Du kan få enten en bordplade af granit, eller du kan få en bordplade af træ i stedet for en af stål. Det kan også være, at du skal se på, at der er plads til krydderurter og andre planter i køkkenet, da de grønne planter igen er med til at skabe den gode naturfølelse, og du kan ovenikøbet bruge dem aktivt i madlavningen. Hvis du bor i lejlighed kan det være en fordel med en altan til krydderurterne.

Farver – strand, skov, himmel og hav

Når du skal ud og finde en ny sofa, købe nyt betræk til din seng eller måske endda købe nye gardiner, så er det en god ide at se på, hvad det er for noget natur, du har omkring din bolig – hvis der altså er noget. Hvis du matcher farverne fra for eksempel de grønne træer, kan det være som om, træerne er kommet med ind i boligen. Hvis du ingen natur har omkring din bolig, kan du tage udgangspunkt i, hvad for noget natur du godt kan lide. Elsker du at være ved stranden, kan du få en sandfarvet sofa eller sandfarvede gardiner. I det hele taget er jordfarver moderne lige nu, og du vil kunne finde lige netop den nuance, du bedst kan lide. Du kan for eksempel vælge at male en af dine vægge i din favorit naturfarve og opleve alt det gode, der følger med for dig og dit sind.

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *