Sådan finder du det rigtige tapet til din bolig

Tapetsering er blevet stadig mere almindelig for den daglige husejer. Men hvis du er ny i tapetverdenen, undrer du dig sandsynligvis: Hvad er den bedste måde at manøvrere gennem de tilsyneladende utallige valg af tapet for bedst at udtrykke din individualitet? Og når du først har de perfekte ruller i hånden, hvad skal du så gøre derfra?

Find det tapet der matcher resten af dit rum

Overvej først stilen på det rum, du dekorerer:

  • Hvis det er romantisk, kan du prøve delikate damasks og blomster med fine linjer i dæmpede pastelfarver.

  • Hvis det er afslappet, er faux finish såsom perleplade og stukker enkle, afslappede muligheder. Sammenkobling af perlebords tapeter med organisk, flydende blomsterudformning giver også en afslappet stemning derhjemme.

  • Hvis det er moderne / mode fremad, skal du overveje fed geometrik med højglans og metalliske accenter. Store og dristige blomster giver også en high fashion-erklæring i år.

  • Hvis det er traditionelt, skal du tjekke indviklede damasker og striber, der koordinerer perfekt med traditionelle møbler og indretning.

Hvordan bruger du tapet i rummet?

Find derefter ud af, hvordan du planlægger at bruge tapetet i rummet. Alle stilarter fungerer ikke på samme måde. Her er de forskellige muligheder:

  • Dæk alle fire vægge. Et klassisk, enkelt stribe-design hængt vandret på alle fire vægge giver et friskt moderne look.

  • Tapet med en stoleskinne. Hvis du arbejder med en stolskinne, der deler en væg, er det let at give den unikke interesse. For et klassisk look, kan du prøve malbart tapet til perleplade til under stoleskinnen. Over stoleskinnen skal du hænge en stor blomster- eller damask i stor skala for et opdateret look. En anden interessant måde at arbejde med en stoleskinne på er at forankre væggen med et mønster under det, såsom dramatisk damask tapet, og male en koordinerende farve derover.