Har du overvejet at investere i et energitag?

Der findes mange måder at gøre din bolig mere energivenlig. Du kan isolere, installere nye vinduer eller du kan vælge at få monteret et energitag. Et sådant tag kan fås med enten indbyggede solceller eller et varmtvandssystem. Idéen med dette er, at dit tag kan dirigere solens varmeenergi direkte over i et centralvarmeanlæg.

Der er tale om en både ren, billig og miljørigtig varmekilde, der samtidig også sikrer dig, at du er fri for at installere energisolfangere på taget. Disse er nemlig integreret i taget, så det er næsten umuligt at se. Med en sådan løsning kan du også sikre, at du er både miljø- og energibevidst, hvorfor du skåner såvel miljø som din egen pengepung.

Energitaget er en stor solfanger

Et energitag kan bedste beskrives som værende en stor solfanger, der fyldes det sydvendte tag. Det er en integreret del af boligen, som enten kan være vandbåren eller baseret på opvarmet luft. Taget er enten tilsluttet en ventilator eller en varmepumpe. Energitaget bliver oftest placeret oven på det eksisterende tag.

Det betyder også, at du ikke skal forvente, at dit eksisterende tag skal fjernes. Der er mange, der tror, at det er en nødvendighed. Derfor er det også vigtigt, at der ikke opstår tvivl om dette. Et energitag bliver altid monteret oven på et eksisterende tag, hvilket gør sig gældende i samtlige forbindelser og uafhængigt af dit valg af energitag.

Ikke den mest populære energiforbedring

I dag finder du op til flere typer af energiforbedringer på det danske marked. I denne forbindelse bør det dog gøres klart, at investering i et energitag ikke just er den mest populære eller almene form for energiforbedring blandt de danske boligejere. Ikke desto mindre, så er det dog en særdeles effektiv én af slagsen, du roligt kan investere i.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *