En terrasse kan være hjemmets ekstra rum

Sommeren er over os! De første solrige dage har allerede meldt sig, og mange har fået luftet de bare vinterben første gang. Sommer er lig med udeliv, og i de næste måneder vil der forhåbentligt komme flere varme anledninger til at rykke hverdagen udenfor. Her kan terrassen have en vigtig funktion og være kilde til stor glæde i sommerhalvåret. Herunder får du gode tips til, hvordan du kan indrette din terrasse.

  • Prioriter kvalitetsmøbler. Det kan godt betale sig at investere i havemøbler, som er af god kvalitet, og som æstetisk er smukke og tiltaler dig. Når du bruger mange timer på terrassen, er det samtidig vigtigt, at du kan sidde eller ligge behageligt.

  • Vælg udendørs belysning. Det kan skrue en tak op for hyggen, hvis du sætter smukke lamper på bordet eller hænger lamper op, eksempelvis lyskæder med glødepærer eller rislamper. Du kan også vælge levende lys, såsom lanterner. Lyset forlænger samtidig sommeraftenen til langt ud på natten.

  • Plant blomster og urter. Det er skønt at udstyre terrassen med blomster, så du kan følge med i udviklingen og kigge på små bier og sommerfugle, der finder nektar i dine planter.

  • Du kan også plante diverse urter, som du kan anvende i madlavningen og til pynt på dine sommerretter.

Ønsker du dig en terrasse?

Er du endnu ikke den heldige ejer af en skøn terrasse, hvor du kan nyde sommeren? En terrasse kan være et spændende og lærerigt byggeprojekt, men uanset om du vil bygge selv eller få hjælp udefra, er der nogle grundlæggende regler, som du skal have styr på. Eksempelvis skal du sikre dig, at dit terrasseprojekt ikke går ud over den matrikel, som du ejer. Det kan du få hjælp til af en landinspektør. Landsyd i Syddanmark kan blandt andet kan hjælpe dig med afsætte skel, så du undgår problemer i forbindelse med dit byggeprojekt.