Den store guide til forplantning af blomsterbedet

Det vigtigste trin til at plante et nyt blomsterbed er at visualisere fremtiden. Mens dit bed måske ikke ligner meget, når den første plante er plantet, vil den om et par måneder være meget fyldigere, højere og mere farverig. Nøglen er at foregribe højder, farver, teksturer og masse på alle de forskellige planter. Selvom det er muligt at starte med en større visuel påvirkning ved at vælge mere modne buske, koster større planter meget mere, og pleje af planter fra en øm alder (eller fra frø) er halvdelen af ​​det sjove ved blomsterhavearbejde.

Find redskaberne først

Når du skal i gang med at plante dit blomsterbed, er det første du skal have fat i et højbed. Heri planter du dit blomsterbed, og derfor er det vigtigt at du finder et højbed, som kan holde til lidt af hvert, og er i den rigtige størrelse. Du kan få højbede i mange forskellige former, farver og materialer, så der er stor mulighed for at finde noget specielt og unikt, som passer til dig og din have. Derefter skal du have fat i noget jord, og eventuelt noget gødning. Her kan det også være en god ide at læse nogle anbefalinger, og på den måde finde noget godt jord, som indeholder de rigtige ting til planterne.

Udseende og farver

Medmindre du stræber efter den slags vilde, kaotiske look, der kendetegner engelske hyttehaver, er det en god ide at have et farveskema i tankerne, når du planter blomsterbed. Overvej også planternes løv, ikke kun dets blomster. For eksempel kan du dræbe to fluer med et smæk ved hjælp af iris, såsom Iris pallida ‘Aureo-Variegata’. Blomsten giver lilla farve, mens de spraglede blade indsprøjter en lys guldfarve. Derudover giver de store, spydformede blade en fin kontrast af strukturer med de andre planter.