Sådan opbygger du en cateringmenu

Når det kommer til at designe din restaurant-cateringmenu og lave mad ud af huset, har du et par muligheder og et par ting, du skal overveje. Den første beslutning, du er nødt til at tage, er, om du vil tilbyde buffetretter eller belagte retter. Du kan også stille begge til rådighed, så kunden kan vælge, hvilken mulighed der bedst fungerer til deres begivenhed.

Udstyr

Dernæst vil din cateringmenu og køkkenudstyr til catering være meget tæt forbundet. Nogle restauratører vælger at servere rå mad eller mad tilberedt i forvejen i deres restaurantkøkken, der kan serveres koldt – dette hjælper med at undgå at skulle investere i dyre opvarmningsudstyr eller huslejer.Servering af varm mad til begivenheder uden for lokalet eller på stedet, som buffet-events, kræver opvarmningsbakker. Og off-premiss-begivenheder med fuld middagsservice kræver bærbart madlavningsudstyr som en rejse gasovn.

Det er op til dig, om du lader dit udstyrs behov diktere din menu, eller din menu diktere dit udstyrs behov. Uanset hvad fører den ene beslutning til den anden.

Træk fra din nuværende menu

Fremhævelse af et eller to elementer fra din restaurants eksisterende menu giver folk en forsmag på, hvad du tilbyder på dit sted. Dette hjælper også med at opretholde et konsistent brand. Begivenheder kan kræve tema-menuer eller have specifikke anmodninger om at arbejde rundt. Det er en dejlig mulighed for at blive kreativ med dine catering mad-ideer.

Angiv priser for din cateringvirksomhed

Normalt, når du prissætter din restaurantmenu, ønsker du at se nøje på din madprocentprocent – forskellen mellem hvad det koster at lave en skål og hvad du opkræver kunder for det – og sørg for, at det er mellem 20% og 40%. På denne måde står hver skål for omkostningerne til ingredienser, omkostninger og fortjeneste.

Men for din cateringvirksomhed ønsker du måske at være i den højere ende af dette interval.