Boligoptimering og salg for ældre

Hvad end du selv er senior og skal i gang med at optimere din bolig, eller bare er barn til en senior, som skal til at sælge bolig, så kan du læse med her for gode råd og vejledning.

Juridisk hjælp til salg af dit hjem

Hvis du er ejer af den andelsbolig, et hus, en lejlighed eller en ældrebolig, så kan det være svært at finde ud af reglerne omkring salg og ikke mindst de rettigheder, man som senior har som boligsøgende eller som sælger af en bolig.

Måske har du ikke mulighed for at få hjælp fra børn og børnebørn, hvis i befinder jer i hver jeres ende af landet. Derfor kan det være nyttigt med professionel hjælp – særligt hvis man er nervøs for at blive udnyttet økonomisk, i det cirkus som bolighandel sommetider kan være.

Mange boligadvokater står klar til at hjælpe dig, hvis du er i tvivl om, hvordan du bærer dig ad med salg af den bolig, som har været dit hjem i mange år. Det samme gælder, hvis du skal flytte ind i noget nyt, og er nervøs for standen på lejligheden, og om denne er sikker for dig at bo i. Klik dig videre til denne side, hvis du vil have mere information om kompetent advokatrådgivning.

Det praktiske arbejde før salg

Som ældre skal du være opmærksom på, at salg af din bolig kan ske meget hurtigere og nemmere, hvis de potentielle købere kan se sig selv i det hus eller den lejlighed, som i mange år har været dit hjem.

Det betyder blandt andet, at det er vigtigt med rene linjer, udluftning, oprydning og en og gang malerarbejde, før du viser dit hjem frem. Det kan for nogle være svært at forstå, hvorfor andre ikke er interesserede i at overtage farver på vægge, nips, møbler mm. – men sagen er den, at der skal ryddes ud for at skabe et hurtigt salg.

Malerarbejde er de færreste vilde med, og det kan være både langsommeligt og hårdt – særligt når man kommer op i alderen. Derfor foreslår vi, at i nemt, hurtigt og billigt køber maling ind på malgodt.dk, hvorefter venner, familie, vejens håndværkere kan give en hånd med.

Krav om visitation til ældrebolig

Som senior i Danmark bør du sidst men ikke mindst huske på, at du har mulighed for at søge videre i en ældrebolig, hvis du grundet din alder, fysik og behov for nærhed og hjælp, ikke har overskud til køb af ny bolig.

Her er det kommunens ansvar at foretage en såkaldt visitation af dig, dit nuværende hjem og dine fysiske behov. Det lyder måske ikke særlig personligt og hyggeligt, men denne visitation skal vurdere om du er den rette kandidat til en ældrebolig, en plejehjemsplads eller en plejebolig.

En visitation til en ældrebolig eller en plejebolig kræver, at der gives et samtykke fra dig som mulig beboer på det kommende plejehjem ældrebolig. Derfor er det vigtigt, at du er indforstået med, hvad visitationen består af. Dette samtykke kan både være mundtligt eller skriftligt.

Er du berettiget til en ældrebolig, så kan du gå en dejlig tid i møde med andre seniorer. Du får stadig mulighed for privatliv, men er aldrig længere væk, end andre ældre og hjælp er få meter væk.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *