Aftensmad: hakke, snitte, mose…

Alle disse ting hører sig til i et køkken under madlavning til aftensmaden. Det er fysisk krævende og en rigtig tidsrøver at skulle hakke sit hvidløg til dressingen eller mose sine kikærter til hummus. Men det behøver faktisk ikke være en træls tjans, og noget man til tider springer over til fordel for en færdiglavet version. Det kan nemlig gøres meget nemmere – og stadig hjemmefra – med en foodprocessor. Den gør hele madlavningen mere praktisk, hvis man blot kan skære det hele i foodprocessoren. Det sparer samtidig opvask på alverdens skærebrætter og knive – foodprocessoren kan jo klare det hele ligegyldigt, om der er tale om kartofler, hvidkål, tomater eller mayonnaise. Den gør det hårde arbejde, mens man kan tilberede andre ting i mellemtiden.

Nemme og sunde alternativer

Der har været en del snak om kulhydrater og deres påvirkning af blodsukkeret de seneste år. Derfor kan det være en idé at forsøge at skifte nogle af de klassiske nemme kulhydrater som pasta, ris og brød ud med grønne alternativer. Det kan gøres nemt på en foodprocessor. En erstatning til ris kunne eksempelvis være snittet blomkål – også kaldet blomkålsris. Farven og formen minder en del om ris, men blomkålsris indeholder en del andre vitaminer, og har ikke samme indvirkning på blodsukkeret. Pasta kan skiftes ud med hvidkålsstrimler, der skal opvarmes et godt stykke tid ved lav varme eller squashstrimler, der ikke skal have så lang tid på panden eller i gryden. Man kan af havregryn male sit eget havremel til bagning, der er sundere end hvidt hvedemel, på en foodprocessor. Den kan vise sig at være et centralt køkkenredskab, og har du ikke allerede sådan én i dit køkken, så køb en foodprocessor her.

Opskrifter med en foodprocessor

Mulighederne for, hvad man kan lave med en foodprocessor er næsten uendelige. Det kan være dadelkugler til den søde tand; dadlerne skal i foodprocessoren med kakaopulver, vanilje, mandler og kokosmel til det bliver en jævn masse. Herefter kan de rulles og er klar til spisning – nemt og uden smat til alle sider. Det er samtidig let at lave lækre salater, da man ikke behøver at bruge alverdens tid på at snitte de grøntsager, den skal bestå af. De kan blot puttes i foodprocessoren på den rette indstilling og vupti! – så har man lækre snittede grøntsager. De hakkede grøntsager kan også gemmes hver for sig og blandes sammen på kryds og tværs!

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *